"Wersja próbna" to pirat Skidrowa dostępny wszech obecnie na Torrentach (nie pochwalam piractwa, szczególnie gry za 60 zł, ale po prostu chciałem sprawdzić jak działa).
Starcraft 2 -drastycznie spada mi liczba klatek, do 1 - 2 fps, gdy pojawia się w grze więcej jednostek, a więc gdy komputer wchodzi na wyższe obroty. Zmiana karty grafiki niewiele pomogła. Nawet gdy ją podkręciłem. Poza tym ciągle mam problemy podczas odtwarzania filmików z gry. Dźwięk nie idzie w parze z grafiką.
Co do syfu w systemie, to może być coś na rzeczy, bo jakiś czas temu miałem w Quake live średnio 124-125 fps, czyli max, a od pół roku 70-80 fps. Myślałem, że może coś zepsuli z patchami. Dysk mam podzielony na 4 partycje (w Win XP), na C: mam system i jak muszę przenieść jakiś większy plik, powiedzmy film wielkości ok. 800 mb z systemowej partycji C: do np D:, to czas przenoszenia wynosi ponad 20 - 25 min !!! Na innych partycjach tak się nie dzieje (np z D: do F: przeniesienie tego filmu trwa ok. 4 min). Robiłem defragmentację i nic to nie dało. Wcześniej robiłem format samego C: i przeinstalowałem cały system, nie ruszałem w ogóle pozostałych partycji, więc może to jest wina ?
Jaka jest komenda na liczbę klatek w RO2 ? Pamiętam, że coś takiego było w RO1.
Poza tym mam wrażenie, że kiedyś miałem więcej ramu, ale może mi się wydaje.... Sam już nie wiem.