hm.. w wersji "oficjalnej" nawet pełne niedawno serwery są pełne, ale botów. myślałem, że ludzie poszli grać w bete
o naiwny...
dobra, mam coś jeszcze w tym temacie. tutaj można posłuchać wywiadu z wiceprezesem TWI m.in. o RO2. Od ósmej minuty jest mowa o orkiestrze.
http://pc.mmgn.com/Articles/Alan-Wilson-talks-Killing-Floor-Red-OrchJeśli ktoś nie rozumie angielskiego to skrót ważniejszych informacji:
- w trybie "classic RO" który testują, usunięto: całkowicie zoom - celuje się jak w jedynce , bandażowanie, wstrzymanie oddechu
- dużo mówi o społeczności gry, że słuchają czego społeczność wymaga od gry i że te najlepsze i najczęściej pojawiające się sugestie są/będą aplikowane w grze. mówi, że bardzo zależy im na zadowoleniu społeczności gry bo dzięki temu gracze będą polecać czy kupować grę dla znajomych itp, a im zależy na sprzedaży bo żeby robić gry trzeba zarabiać... (jak na razie to działa to raczej odwrotnie wg.mnie)
- tłumaczy się z nowości w ro2, że nie lubią robić tego samego i ro2 z założenia miała być nową, inną grą z korzeniami w starej.
- rising storm w założeniach firmy ma ukazać się przed wrześniem. w tej chwili jest intensywnie testowany, m.in. przez TWI i podobno robi niesamowite wrażenie.
tyle z ciekawszych rzecz..