Graść uwag na temat broni maszynowej:
PPS (cała rodzina)- zdecydowanie!! za duży podrzut. Ja rozumiem, że ta potworna szybkostrzelność zrobiła wrażenie na twórcach gry, ale mimo wszystko ten PM strzela (jak sama nazwa wskazuje) nabojem PISTOLETOWYM, tak więc niezbyt silnym. Widziałem filmik krążący w necie jak gościu (amerykanie bawią się w ten sposób) opróżnił magazynek w PPS pełną serią strzelając z przycelowania swobodnie stojąc. Nieba podczas tego "wyczynu" wcale nie oglądał, nie ważył 120kg i nie wyglądało, że utrzymanie celownika na tarczy sprawia mu jakiś większy problem.
MP40 (i inne) - tu już jest relatywnie lepiej, ale i tak za bardzo trzeba interweniować myszką jak na nabój 9mm.
MP44 - jeszcze nie strzelałem
mapa ładuje mi się 2 minuty i nigdy nie zdążam na lepszą funkcję niż zwykły strzelec lub czołgista
Broń powtarzalna i samopowtarzalna:
samopowtarzalne (nie wymienie nazw bo nie pamiętam) - ogólnie bardzo dobry sprzęt, szybkostrzelny i celny, dobra broń szturmowa.
powtarzalne - zarówno Mosiny jak i kar98 są w grze bronią świetną, skuteczną i celną. Przyczepić się mogę jedynie do tego, że przeładowanie jak i doładowanie trwa dłuuugo i co gorsza nie można tego przerwać (np. w przypadku niespodziewanego ataku bagnetem lub kolbą).
PS: Apropo Vampira i CoDa 1: w trybie Search and Destroy nie ma apteczek, wypadają tylko w TDMie oraz w dodatkowych modach w przypadku UO (np. Base Assault).
Pingi w CoDzie 1 będące na poziomie około 50-100 to normalka i trzebabyło nauczyć się z tym żyć