Author Topic: Rozumny(PL) modem - apokalipsa czy nowa epoka?  (Read 10981 times)

Offline Ryszka

• ŻW
  • Towarzysz broni
  • Honor: +64/-0
    • View Profile
    • Cuda i Wianki
Rozumny(PL) modem - apokalipsa czy nowa epoka?
« on: 27 October 2012, 23:22:39 »
O Rozum został adminem, chyba ktoś stracił rozum. Pewnie niedługo wylecę ze stronki ;)

edit : też chciałem na zielono napisać a wyszło jak wyszło.

Wątek wydzielony z tematu "FajtNajty z RO.PL?"
Rozumny(PL)
« Last Edit: 28 October 2012, 01:51:30 by Rozumny(PL) »

Offline Pobor

• Administrator serwera gry
  • Towarzysz broni
  • Honor: +30/-3
    • View Profile
  • Gadu-Gadu:
Odp: Rozumny(PL) modem - apokalipsa czy nowa epoka?
« Reply #1 on: 27 October 2012, 23:33:34 »
Co do Rozumnego,wszyscy rozumiemy Twoje zaangażowanie,ale bez przesady "Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu..."
Jakby się czepiać każdego offtopu to połowę postów tego forum trzeba by było przestawić do innych wątków.

P.S Żeby nie było,ze offtop to się spytam,za tydzień co gramy?

Offline Rozumny(PL)

• Reprezentacja RO.PL
  • Towarzysz broni
  • Honor: +10/-0
    • View Profile
« Reply #2 on: 28 October 2012, 01:47:32 »
O Rozum został adminem, chyba ktoś stracił rozum. Pewnie niedługo wylecę ze stronki ;)

edit : też chciałem na zielono napisać a wyszło jak wyszło.

Jestem tylko moderatorem kolego Ryszko, a to zupełnie co innego niż administrator. Nie widzę dlaczego miałbyś wylecieć - kolorowe literki nie są zabronione. Chyba że służą za podszywanie się pod admina/moda. Swój komentarz do twojej wiadomości napisałem na zielono żeby było wiadomo co jest moją ingerencją (moderatora), jak się zresztą powszechnie przyjęło na forach dyskusyjnych.

Co do Rozumnego,wszyscy rozumiemy Twoje zaangażowanie,ale bez przesady "Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu..."
Jakby się czepiać każdego offtopu to połowę postów tego forum trzeba by było przestawić do innych wątków.

Z dwojga złego lepsza regulaminowa nadgorliwość, niż anarchia.

« Last Edit: 28 October 2012, 02:17:56 by Rozumny(PL) »
"Każdy pocisk jeden Niemiec!"

Offline Pobor

• Administrator serwera gry
  • Towarzysz broni
  • Honor: +30/-3
    • View Profile
  • Gadu-Gadu:
« Reply #3 on: 28 October 2012, 02:29:55 »
Nie no to życzę z całego serca powodzenia,to forum nigdy nie było stricte o RO 2. Każdy temat tu schodzi na offtop,KAŻDY. Jeśli chcesz to porozdzielaj tematy na te na temat i te nie na temat,idę o zakład,że forum niemal zamrze. Czymże były by te dyskusje bez ciętych,nie do końca na temat ripost Asa czy Ryszki. Czy mielibyśmy taki ubaw z Cezy gdybyśmy trzymali się regulaminu (patrz pkt.1 regulaminu dla Adminów) ?  Jeżeli przejrzelibyśmy regulamin,to okazałoby się,ze idea wątku "liczymy do tysiąca graficznie" to nic innego jak tzw. "nabijanie postów",wymienione w powyższym regulaminie. Sam widzisz...

Offline Zeiss_PL

• Reprezentacja RO.PL
  • Towarzysz broni
  • Honor: +18/-0
    • View Profile
« Reply #4 on: 28 October 2012, 02:43:47 »
Szkoda tylko że ta cała dyskusja  jest pokłosiem gratulacji i komentarza co do mojej tysięcznej godzinki w RO1 ale co tam "raz się żyje potem się już tylko straszy jak mawiał mój św. pamięci dziadek"

Pozdrawiam wszystkich i wyluzujcie ....
Szable do boju lance w dłoń,bolszewika goń,goń goń!!

Offline as123as

• Reprezentacja RO.PL
  • Towarzysz broni
  • Honor: +38/-1
    • View Profile
« Reply #5 on: 28 October 2012, 02:59:08 »
Drogi Dawidzie temat Twego postu wprowadził mnie w ogromną konsternację.
"Rozumny(PL) modem" zrozumiałem pierwotnie, że kolega Rozumny jest teraz modem'em czyli modulatorem- demodulatorem,
a on jest po prostu moderatorem, kamień spadł mi z serca.
Rozumny, to nie na temat, czyń kacie swoją powinność.

Offline ufo_has_landed_!

• Reprezentacja RO.PL
  • Towarzysz broni
  • Honor: +29/-2
    • View Profile
« Reply #6 on: 28 October 2012, 02:07:08 »
"Rozumny(PL) modem" zrozumiałem pierwotnie, że kolega Rozumny jest teraz modem'em czyli modulatorem- demodulatorem,

Ja z kolei myślałem, że zmienił LAN na modem i będzie teraz grał przez 0202122 ppp :) z takim lagiem byłby nie do trafienia !

Offline Rozumny(PL)

• Reprezentacja RO.PL
  • Towarzysz broni
  • Honor: +10/-0
    • View Profile
« Reply #7 on: 28 October 2012, 02:17:49 »
As123as jak zaznaczyłem w pierwszej wiadomości - wątek został wydzielony z innego tematu, tym samym nowy zawierający wyciętą treść musiał otrzymać inną nazwę, którą nadałem akurat ja.
Zrobiłem to także z myślą że ktoś mógłby mieć zastrzeżenia co do mojej działalności jako moderatora. Gdyby były sensowne, a co najważniejsze prawdziwe, niepożądane u osób pełniących funkcję moderatora, to raczej nie umkną administratorowi. Do którego zresztą użytkownicy powinni (poprzez "Meldunki do sztabu" się zgłaszać w razie zastrzeżeń co do jego podwładnych.

Asie proszę nie mówić moderatorowi jakie ma obowiązki, twoja wypowiedź jest związana z tematem, więc nie podpuszczaj.

Pozdrawiam
« Last Edit: 28 October 2012, 02:33:09 by Rozumny(PL) »
"Każdy pocisk jeden Niemiec!"

Offline BartBear_[PL]

• Sztab Generalny
  • Towarzysz broni
  • Honor: +34/-0
    • View Profile
« Reply #8 on: 28 October 2012, 09:14:56 »
INTERWENCJA ADMINISTRACYJNA

Drodzy Forumowicze a właściwie w przewadze (i) Koledzy z Mumbla:

• Po odejściu Moderatora Shock'a został utworzony wątek specjalny o naborze na stanowisko Moderatora(ów)
  • Wasze (teraz odnosi się to również do WSZYSTKICH Forumowiczów) zainteresowanie owym tematem było zerowe [czytaj: mieliście na to wy_kropkowane(autocenzura)  :P] pomimo że owa funkcja jest bardzo potrzebna a dotychczasowych Moderatorów chyba wywieziono na Fraydayową Kamczatkę...
  • Po długim, długim a nawet za długim czasie zgłosił się ochotnik. Jeden...i tylko jeden, któremu najpierw "otworzyłem oczy" na to co go tu czeka, bo na pewno nie splendor 8)
  • Pomimo prób delikatnego "odstraszania" Kandydat się nie ugiął, tak więc dając przysłowiowy "krzyż na drogę" zaprzysiągłem go jako jak to określają Jankesi "Deputy"
  • KAŻDY (spełniający warunki rekrutacji) mógł, a kto chciał? NIKT!! - tak więc sami sobie jesteście "winni"
  • Jak już zostało to napisane wcześniej - Dyskusje o pracy Administratorów/Moderatorów prowadzimy w miejscu do tego przeznaczonym, tam również składamy skargi/wnioski
  • Regulamin czy to się komuś podoba czy nie: istniał, istnieje i będzie istniał w takiej czy innej formie
  • Moderator został powołany aby w/w Regulamin był przestrzegany, wszelkie odstępstwa od tego zadania i nadużywanie władzy nie są dopuszczane, tak więc bez obaw - macie konstruktywną krytykę; czujecie się pokrzywdzeni(?) - ZGŁASZAĆ to w odpowiedniej sekcji Forum

Dziękuję za uwagę.

Offline Ryszka

• ŻW
  • Towarzysz broni
    • View Profile
    • Cuda i Wianki
« Reply #9 on: 28 October 2012, 09:49:37 »
INTERWENCJA ADMINISTRACYJNA przeszkodziła w życiu forum . A dlaczego:
- jaja by były przez dwa tygodnie z Rozuma , ale on się nie obrazi bo ma klasę a nawet licencjat.
- po drugie to samo co wyżej
- a po trzecie dwa posty niżej
- po czwarte nic się nie stało i dalej jest fajnie a może nawet fajniej  ;)
« Last Edit: 28 October 2012, 11:26:21 by Ryksza »

Offline BartBear_[PL]

• Sztab Generalny
  • Towarzysz broni
    • View Profile
« Reply #10 on: 28 October 2012, 10:12:57 »
Po pierwsze - Rozumny wypowiadając się tutaj posiada to ŻW przy awatarze i co innego Mumble, gdzie Regulamin Forum nie obowiązuje a co innego wypowiedzi jego i jego osoba tutaj. Tam prywatnie możecie sobie oczy przez słuchawki wydrapywać z żartami czy też nie, wygłuszać się i wykopywać, natomiast tutaj atak na Moderatora Rozumnego (poza odpowiednią sekcją) jest jak atak na "funkcjonariusza na służbie", tak więc sory, precedensu nie stworzymy. Do podbijania wejść na stronę wystarczy nam Ceza  8)
Po drugie - napisałeś "tam" chyba wtedy kiedy ja pisałem "tu" więc nic to nie zmieniło  :P

Offline Ryszka

• ŻW
  • Towarzysz broni
    • View Profile
    • Cuda i Wianki
« Reply #11 on: 28 October 2012, 10:21:11 »
"A tak w ogóle są dwa tematy o tej samej nazwie chodzi o Wspólna gra, Modem niech się obudzi i zrobi porządek.
I żeby nie było że hejtuję nowego Moda. Bart się pytał kto chce tą funkcję pełnić i nikt się nie zgłosił spośród nas. Tak więc życzę nowemu moderatorowi, żeby nie robił nowej epoki a tym bardziej apokalipsy, tylko rozumnie podszedł do sprawy.
"

Skopiowałem wiadomość  tu kiedy Ty byłeś tam ;) dobra kończę bo żarty są chyba nie na miejscu. Posta usunąłem z tam, porządek musi być.
« Last Edit: 28 October 2012, 11:33:32 by Ryksza »

Offline BartBear_[PL]

• Sztab Generalny
  • Towarzysz broni
    • View Profile
« Reply #12 on: 28 October 2012, 10:27:02 »
A ja już myślałem że to Rozumny połączył, co wywołało u mnie taki oto wyraz twarzy -  :o

Offline Ryszka

• ŻW
  • Towarzysz broni
    • View Profile
    • Cuda i Wianki
« Reply #13 on: 28 October 2012, 15:11:54 »
następne posty usunięte????????

Jeśli są nic nie wnoszącymi do tematu wypowiedziami w stylu "ładna dzisiaj pogoda", albo wyłącznie cytatami innych wiadomości to są usuwane. A jeśli ciągle będą pisane przez tych samych użytkowników to zostaną wyciągnięte wobec nich konsekwencje.
Rozumny(PL)

No to kopia posta poszła, zdjęcia chyba można wstawiać. I moim zdaniem dużo ten post wnosi do tematu. Jest dość abstrakcyjny i możesz nie zrozumieć, ale uwierz na słowo.

Powyżej był post Ufo z nowym avatarem dla Rozuma za usuwanie postów.

Pisanie w tym samym temacie kilka razy o twoich negatywnych odczuciach wobec mojej osoby jako moderatora, raz dosłownie, innym razem w przenośni nic nowego nie wnosi, już dałeś znać wcześniej że ci się nie podobam. Zawsze mogłeś zmienić swoją pierwszą wiadomość na bardziej odpowiadający ci artystyczny przekaz.
P.S. Apeluje do Ryszki (Rykszy?) i Ufa - Zaniechajcie waszmościowie robienia tumultu na forum.
« Last Edit: 28 October 2012, 15:45:49 by Rozumny(PL) »

Offline ufo_has_landed_!

• Reprezentacja RO.PL
  • Towarzysz broni
  • Honor: +29/-2
    • View Profile
« Reply #14 on: 28 October 2012, 18:13:40 »
ROZUMNY !!! uspokój się, opanuj, prosimy ! Chodzi nam tylko o to, że ślepe realizowanie regulaminu nie jest dobre dla forum gdzie 90% tematów po dwóch postach schodzi na offtopy. Moje i Ryszki "szpilki" w Twoim kierunku miały charakter żartobliwy, jeśli odniosłeś inne wrażenie to przykro nam. Znamy się wszyscy od dawna i na pewno nie jest naszym zamiarem Cię obrażać, obrzucać mięsem itp... Objąłeś funkcję forumowego żandarma, chwała Ci za to, nam się nie chciało i nie chce, ale prosimy, nie traktuj litery "prawa" czyli regulaminu jak Biblii  ;)
Mam wrażenie, że to był lekki falstart, więc proponuję abyśmy się ODBRAZILI, bo jest to kompletnie bez sensu, a TY ROZUMNY, troszkę luzu i będzie okey ! Więcej na ten temat się nie wypowiadam chyba, że sam go jeszcze pociągniesz.

PS: a ten WIELKI ELEKTRONIK na prawdę pasował by CI na awatara (od kiedy jesteś ŻW) :D i to nie jest żadna podpucha, szpila czy cokolwiek, po prostu dla zabawy. Ujęcie fajne :)

PS2: nie wiem jak inni ale mnie jest zupełnie obojętne kto jest ŻW na forum więc na pewno nie mam nic przeciw Twojej osobie na tym miejscu. Staraj się tylko wyważyć swoje decyzje, bo to forum już od dawna jest o wszystkim w każdym poście... nie wiem czy warto i jest sens robić niepotrzebny zamęt. Poza tym, Krzyż na drogę jak to powiedział Bart i powodzenia !

Ryszka - posta z elektronikiem usunąłem ja sam w obawie że Wielki Brat będąc w złym humorze i tak go usunie  ;) ! Cóż każdy ma inne poczucie humoru - rozumiem. Dla mnie to było zabawne i nikogo nie miałem zamiaru obrażać.

pzdr